Waar overnachten in en rondom Tayrona National Park

Home 9 Cartagena en Caribische kust 9 Reisgids-Tayrona-National-Park 9 Waar overnachten in en rondom Tayrona National Park

In of buiten Tayrona National Park?

Er is heel veel keuze aan accommodaties in en rondom het Tayrona national park. Of je in het park of daarbuiten zou moeten overnachten, hangt heel erg af van wat je wilt doen en wat je budget is. Accommodaties (en eten en drinken)  in het park zijn meestal erg basic en een stuk duurder dan (net) daarbuiten, terwijl je vanuit een hotel of hostel net buiten het park nog steeds met 5 minuten in het park kunt zijn.

Check hier onze tips voor waar te overnachten in Tayrona National Park: de beste hotels en hostels in en vlakbij het Tayrona National Park. Wil je liever kamperen in het park? Lees dan hier informatie over de leukste campings in Tayrona National Park. 

Tips voor het boeken van
je hotel of hostel

Check hier onze tips voor waar te overnachten in Tayrona National Park

Tip #1
Heb je de tijd en wil je meerdere hikes maken in het park?
Overnacht dan 1 of 2 nachtjes in een hotel in het park. Je ervaart het park zonder de drukte van de vele dagtrippers en je kunt ‘s ochtends al vroeg op pad om te gaan hiken. Overnachten in het park kan “budget” in een hangmat of tent, of duur in een ecohab. Er zijn ook een aantal hotels in de middenklasse.  We raden  wel aan om een hotel of camping op een locatie te kiezen die niet te dicht bij de hoofdingang Zaino ligt, waar het drukker en luidruchtiger is en de afstanden tot de stranden ook groter zijn. Tip: Cabañas Tequendama Playa Arrecifes Parque Tayrona ligt op een centrale locatie midden in het park en dichterbij de stranden. 

Tip #2
Wil je overnachten op een avontuurlijke plek, ver weg van de vele toeristen?
Dan is Ecolodge Playa Brava Teyumakke (Calabazo) waarschijnlijk meer jouw ding. 

Tip #3
Wil je na je hike in het park chillen in een comfortabel hotel met zwembad en/of spa faciliteiten?
Boek dan een van de hostels of hotels net buiten het park, zoals Kantawa Eco Spa hotel. Dit hotel ligt in Calabazo, op een taxirit van een kwartiertje van de Zaino ingang. Wij vonden het heerlijk om na onze hike in het park te genieten van het zwembad met hydromassages, de jacuzzi, sauna en turks stoombad. Een andere aanrader is het Senda Koguiwa hotel, dat tegenover de Zaino ingang van het park ligt. 

Tip #4
Ook als je wat verder weg aan het strand wilt overnachten, zijn er diverse opties, waarbij je binnen 10-25 minuten rijden bij Tayrona bent. In Los Naranjos, Costeño Beach en Tatanga vind je diverse hotels aan het strand, waarbij je binnen 10-25 min. bij Tayrona bent. Net buiten Tayrona in Los Naranjos, vind je een aantal (met name)  luxe accommodaties.  Costeño Beach is wat verder weg. Dit is een populair strand bij backpackers en hier vind je veel betaalbare hostels en cabañas. Taganga ligt op een kleine 5 km van Tayrona National Park. Hier vind je veel hostels in de goedkopere prijsklasse. Je zou hier kunnen overnachten en dan de boot naar Cabo San Juan del Guia pakken, als het weer en de wind dit toelaten. 

Tip #5
Lees verder voor nog meer tips voor hotels en hostels in en buiten het park. Slaap jij liever in een hangmat of een tent? Check dan hier onze tips. 

€ prijsklasse tot €50

€€ prijsklasse €50 – €100

€€€ prijsklasse boven €100

Hotels in Tayrona National Park

hotels vlakbij Zaino ingang

hotels vlakbij Calabazo ingang

hotels aan het strand