Hotel El Prado-Barranquilla

Home 9 Cartagena en Caribische kust 9 Reisgids Barranquilla 9 Hotel El Prado-Barranquilla

Hotel El Prado- Barranquilla

Hotel El Prado in Barranquilla is een historisch hotel in een prachtig koloniaal gebouw, dat ligt op een ruim, afgezet terrein aan de Carrera 54 in de wijk El Prado. Blikvanger is het grote semi-olympische zwembad. Het hotel maakt deel uit van het nationale erfgoed van Colombia. Hotel El Prado is een van de bekendste hotels van Barranquilla en is een begrip onder de locals. Door de romantische sfeer, worden er vaak evenementen georganiseerd, zoals bruiloften. 


Hotel El Prado werd geopend in 1930, tijdens de hoogtijdagen van Barranquilla, toen de stad een zeer belangrijk internationaal handelscentrum werd en de “Gouden Poort” van Colombia werd genoemd. De sfeer van weleer kun je nog steeds proeven als je rond loopt in het hotel en de tuin, of overnacht in een van de neoklassieke kamers. 

Er zijn 3 restaurants: een poolbar met terras, een pizzeria en restaurant la Cabaña, voor traditioneel Colombiaans eten.

 Het idee voor de bouw van een luxe hotel  voor het florerende Barranquilla, kwam van de Amerikaan Karl Parrish, die ook het initiatief nam voor de bouw van de wijk el Prado, waar het hotel is gevestigd.

Hotel El Prado was destijds het eerste luxe hotel van Latijns Amerika met privé kamers met eigen badkamer en telefoon. Tal van beroemdheden overnachtten in het hotel zoals Greta Garbo, Celia Cruz en stervoetballer Pele.

Het hotel kent een roerige geschiedenis, want in de 80-en 90-er jaren werd het hotel geclaimd door drugsbazen die er een operationeel centrum van maakten en het hotel gebruikten voor witwaspraktijken. Hierdoor bleven de reguliere gasten weg. Nadat de overheid het hotel in beslag nam wegens de torenhoge schulden, werd het hotel jarenlang verwaarloosd.

In 2016 kwam het tot een akkoord met de Marriot international hotel keten voor de exploitatie van het hotel. Door de kapitaalinjectie die deze samenwerking opleverde, kreeg het hotel een nieuwe impuls. De renovatie werkzaamheden gingen van start en inmiddels is hotel El Prado weer het statige, iconische hotel uit de jaren 30.

#NaarColombia Tips

Tip #1
Check deze link voor meer informatie en de verschillende kamer opties. Hier vind je meer hotels in de wijk El Prado.

Tip #2
Een dagpas (pasadía) is te koop voor COP180.00/€45 voor volwassenen. Dit is inclusief gebruik van het zwembad, een welkomstcocktail en lunch met dessert. Kinderen betalen COP150.000/€37.50.

 Tip #3
Op donderdag is er happy hour (Sunset Pool Bar) en op vrijdag is er live muziek.

Tip #4
Wil je meer te weten komen over de geschiedenis en architectuur van de wijk El Prado, dan kun je een tour door El Prado boeken met een gids.

Tip #5
Check onze reisgids Barranquilla
voor meer informatie en tips voor leuke dingen om te doen, vervoer en de beste restaurants van Barranquilla. 

Tip #6
Check hier meer informatie over de rondreis langs de Noordkust van Colombia, met informatie over Minca en Santa Marta.

NaarColombia, september 2023

 

NaarColombia