Tours en activiteiten
in Cartagena

Home 9 Cartagena en Caribische kust 9 Reisgids Cartagena 9 Wat te doen in Cartagena?

Wat te doen in Cartagena? Er is veel keuze aan tours en activiteiten in Cartagena. Je kunt lopend de highlights van de stad ontdekken, een gratis stadstour doen, met een gids de lokale markt bezoeken en een coole dagtrip maken naar een eiland voor de kust. Hier vindt je alles dat je moet weten om zelf op pad te gaan of de leukste tours te boeken. Check hier onze tips.

NaarColombia

12 Tips

Must do’s

1. Slenteren door artsy Getsemaní

Neem je tijd voor Getsemaní; geniet van de straatkunst en pak een kopje koffie in een van de leuke koffiezaakjes. Om elke hoek wacht weer een nieuwe verrassing. Leuke straatjes zijn de Callejon Augosto (paraplusteegje) en de Calle San Andres, het straatje met de vlaggetjes.

 

 

2. Avondje mensen kijken bij Plaza de Trinidad

Plaza de Trinidad in Getsemaní is geen toeristisch plein met dure terrassen. De charme is hier juist om een biertje te kopen en deze op te drinken op de trapjes voor de kerk. Er komt een leuke mix van locals en toeristen. Vooral in het weekend is het gezellig met muziek, dansers en streetfood.

(Foto: © Lori Newman Flickr)

 

3. Voetbal kijken met de locals

Op wedstrijddagen van het nationale voetbal elftal, lopen veel fans al vroeg in een T-shirt van het nationale team. De shirts worden op straat verkocht. Scoor ook zo’n shirt en meng je tussen de fans, op straat, op een terras of in een café.

(Foto: © Jeff Ruppenthal)

4. Cacao proeven bij het Chocomuseum

In het Chocomuseum in San Diego, mag je lekker veel proeven, terwijl je alles te weten komt over de geschiedenis van de cacao.Helemaal “into chocolate”? Bestel dan een Mojito de chocolate of geef je op voor de “Bean to Bar” chocoladeworkshop.

5. Een gratis museumpje pakken

Museo Del Oro Zenú (goudmuseum), Casa Museo Rafael Núñez en Casa Museo Arte y Cultura liggen op loopafstand van elkaar in het historische centrum. In het goudmuseum staat de geschiedenis van de indiaanse Zenú gemeenschap centraal.

6. Cartagena's street food uitproberen

Van Cartagena’s specialiteit, de arepa de huevo (arepa met ei) tot dedito’s de queso (kaasvingers); er is veel keus bij de kraampjes met street food. De beste manier om het street food uit te proberen is met een street food tour. De gids neemt je mee naar de beste kraampjes van de stad. Meer weten over lokale gerechten en drankjes? Check dan Cartagena Culinair

7. Ronddwalen in de tunnels van Castillo San Felipe de Barajas

Het fort ligt op loopafstand van Getsemaní. Door de prominente ligging bovenop een heuvel, kun je er niet omheen. Het goedbewaarde fort uit 1536, is het grootste Spaanse fort in Zuid Amerika. In 1984 kreeg het de erkenning van  UNESCO als werelderfgoed. Tickets kosten rond COP25.000/€5. Kijk voor meer informatie op de website van Castillo San Felipe de Barajas.

 

8. Genieten van het uitzicht bij Café del Mar

Het grote terras ligt bovenop de stadsmuur in de oude stad, een mooie setting voor een drankje met uitzicht op zee. Liever low budget genieten van het uitzicht? Koop dan een koud biertje bij een van de straatverkopers en klim op de stadsmuur om te genieten van de ondergaande zon.

 

9. Go local!

In een toeristische stad als Cartagena, kun je jezelf prima vermaken met het verkennen van de toeristische attracties. Toch vinden wij het extra leuk om buiten de gebaande paden te gaan en de lokale sfeer op te zoeken. Die sfeer kun je goed proeven op de lokale markt. Tijdens een bezoek aan Mercado Bazurto met een gids, proef je lokale gerechten en fruit en leer je de verhalen achter de verkopers kennen, die vaak al generaties lang op de markt staan.

11. Naar het hoogste punt van Cartagena

Op zo’n 5 km vanaf Centro, ligt Convento de la Popa, een oud klooster uit 1606. Door de ligging op een 150 meter hoge heuvel, heb je hier het beste uitzicht van de stad. Met een taxi vanuit het centrum, ben je er in een kwartiertje. Terwijl de taxi op je wacht, kun jij foto’s maken en even rondkijken op de mooie binnenplaats.

 

10. Naar de Pegasus pier voor een sunset cruise

Waar kun je beter van de zonsondergang genieten dan op het water? Tijdens een sunset cruise, geniet je met een lekker koud drankje in je hand, van swingende muziek en het uitzicht op de skyline van Cartagena. Ook een dinner cruise vinden wij een erg relaxte manier om van de skyline van Cartagena te genieten.

De pier Muelle Turístico de los Pegasos is makkelijk te herkennen aan de grote beelden van Pegasus.

 

12. Dance the night away...

Ga een avondje salsa dansen bij clubs zoals cafe Havana of neem dansles. Cartagena kent naast salsa veel andere ritmes zoals vallenato, bachata, cumbia, reggaeton en dansen met Afrikaanse invloeden, zoals mapalé en champeta. Wil je feesten als een local, stap dan in een authentieke chiva voor een chiva party tour. De partybus -met open bar- rijdt langs de topattracties van Cartagena, terwijl jij danst op de swingende muziek.

Georganiseerde tours

Stadstours

Mercado bazurto tour

Tijdens deze tour, neem je een kijkje achter de schermen van de lokale markt. Mercado Bazurto is het Cartagena buiten de toeristische highlights, waar je zelf de grootste attractie bent.

Meer weten? Lees hier ons reisverhaal achter de schermen van Mercado Bazurto.

Street Food & Culture tour

Een tour waarbij je de lekkerste snacks proeft bij de beste kraampjes. Ondertussen krijg je informatie over de geschiedenis en eetcultuur van Cartagena en tips voor de lekkerste adresjes. 

Meer weten? Lees hier ons reisverhaal Streetfood tour Cartagena.

Gratis fietstour of stadswandeling

Het concept van de gratis tours, is gebaseerd op fooi. Per persoon betaal je de gids na afloop rond COP30.000/€8. O.a. te boeken via Freetourcartagana en FreebikingtourCartagena.

(Foto: © The Round the World Guys)

 

Boottrips

Islas del Rosario y San Bernardo

Snorkelen bij Islas del Rosario

De meeste tours naar Islas del Rosario, stoppen bij Playa Blanca op Isla Barú.

Boottrips naar Isla Grande duren ong. 1u en vertrekken vanaf Pier Muelle Turístico de la Bodeguita.

#NaarColombia tip
Extra relaxed, vinden wij het om een tour per catamaran naar Islas del Rosario te doen. 

foto:R.M. Nunes/shutterstock

Overnachten in een
hostel op zee

Hostel Casa en el Agua is gebouwd op een betonnen fundering in zee. Het is een populaire spot onder backpackers, met een echte party vibe. Je kunt ook alleen een drankje doen, in de Bar en el Agua. Logeer je bv. op Isla Múcura, dan ben je er met een boottrip van 10 minuten.

De trip van Cartagena naar Casa en el Agua duur ong. 2u en vertrekt vanaf Pier Muelle Turístico de la Bodeguita

Check @casaenelagua op Instagram voor meer info.

Chillen op
paradijselijk Isla Múcura

Bij de resorts op Isla Múcura, kun je jezelf een paar dagen vermaken met snorkelen, kajakken of vissen. Heel bijzonder om te doen is de plankton tour, waarbij je ‘s avonds kunt zwemmen tussen het neon blauwe plankton, rond de mangroves bij Isla Tintipan. (3km).

De trip van Cartagena naar Isla Mucura duurt ong. 2u en vertrekt vanaf Pier Muelle Turístico de la Bodeguita. Je kunt ook een tour boeken naar Isla Mucura, zoals deze tour.

Check hier de leukste accommodaties in Isla Múcura en Isla Tintipan .

Dagtrips

Tour naar San Basilio de Palenque

(55 Km van Cartagena)

Palenque staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is gesticht door de vroegere gevluchte slaven. De gemeenschap heeft de eigen cultuur en tradities weten te behouden. Tijdens een tour in San Basilio de Palenque, maak je kennis met de Palenqueros en hun tradities, taal, muziek en eetcultuur.

Tour naar El Volcán del Totumo

(55 Km van Cartagena)

Een modderbad nemen in de (kleine) krater van de vulkaan, staat bij veel reizigers op de wishlist. El Volcán del Totumo is dan ook een drukbezochte toeristische attractie. Je betaalt de locals een klein bedrag voor hun services, zoals een massage en foto’s nemen, terwijl jij een modderbad neemt. Check hier de tour naar el Volcán del Totumo. 

Foto © Jack Zalium

Weekend trip Mompox

(322 Km van Cartagena)

Het koloniale stadje Mompox ligt diep in het binnenland aan de Río Magdalena, op zo’n 6 uur rijden van Cartagena. Mompox is een UNESCO werelderfgoed, waar de tijd is  stil blijven staan. Er worden nog altijd oude ambachten beoefend, zoals het zilver- en ijzersmeden. De natuur is altijd dichtbij en zijn er aapjes, vogels en (nog) weinig toeristen.

Meer weten? Check dan onze reisgids  Mompox.